Hart voor ons onderwijs, voor nu en in de toekomst!

Hart voor ons onderwijs, voor nu en in de toekomst!      

Vanavond is de VHON 2020. Deze valt dit jaar samen met de stakingsacties in het PO en VO. Uiteraard gaat deze avond gewoon DOOR. Maar veel mensen van buiten het onderwijs zien deze stakingen met argusogen aan, en laten merken dat ze het nu wel genoeg vinden, al dat staken. Geluiden als ‘rupsjes-nooit-genoeg’ en ‘wij werken toch ook 50 uur in de week’ zijn veel gehoorde opmerkingen. Het is niet zo dat leraren dat als vervelend ervaren, het gaat er nu om dat in de zeer nabije toekomst kinderen niet dezelfde kansen binnen het onderwijs meer krijgen als zij zelf hebben gehad (10, 20, 30 jaar geleden). De kwaliteit staat onder zeer grote druk. Dit heeft te maken met personele problemen, maar het ontbreekt ook aan randvoorwaarden. Dat is waarom er gestaakt wordt in het onderwijs. Het onderwijs is sinds de jaren ’80 uitgekleed. Iedereen binnen het onderwijs ziet het probleem aankomen, maar vanuit de politiek wordt besloten het probleem weer enkele jaren te verschuiven. De nood is ook hoog in de zorg en bij de politie. Allemaal beroepen die in dezelfde sector zitten, namelijk de publieke sector. Hier moeten wij als welvarend land toch iets aan kunnen en willen doen?

Het onderwijs wil juist dat we kinderen kunnen enthousiasmeren en op kunnen leiden tot arts of rechercheur. Die hebben we minstens zo hard nodig! Het is niet of dit of dat, het moet én dit en én dat zijn. Maar daar is wel continuïteit voor nodig, en kwaliteit. Daarom wordt er vandaag en morgen gestaakt in het onderwijs.

Wij hopen dat de lerarenopleidingen vanavond veel bezoekers mogen ontvangen, evenals beroepen in de zorg en andere publieke sectoren. Het zijn fantastische opleidingen, net als de economische, technische en culturele studies. Kies vooral iets waar jouw interesses liggen, maar durf ook eens out-of-the-box te denken en loop misschien eens binnen bij onze collega’s.
Vanavond staan er ruim 200 opleidingen klaar om jullie te informeren, ondanks het feit dat het een stakingsdag is in het onderwijs. Onderwijs doen we met ons hart, voor jullie, ook in de toekomst!

Succes met alle voorbereidingen, en veel plezier vanavond!

 

 

Reacties zijn gesloten.